Home » Clubinfo » Historie

Historie

In 1939 waren er in Hoogerheide twee voetbalverenigingen. Een van de verenigingen was H.V.C. (Hoogerheidse Voetbal Club). Deze vereniging speelde in de onderafdeling van de NVB (Nederlandse Voetbal Bond), een algemene bond. Zij speelden op een terrein in de buurt van de huidige kruising Raadhuisstraat en Nieuweweg.

De andere vereniging heette V.I.V.O.O. (Voetbal Is Voor Ons Ontspanning). Zij speelden in de onderafdeling van de I.V.C.B (Interdiocesane Voetbal Competitie Bond), een Rooms Katholieke voetbal bond.

In 1939 nodigde de toenmalige kapelaan Cosijn Jac van Hoek uit om een vergadering van de voetbalvereniging V.I.V.O.O. bij te wonen. Dhr van Hoek, die nog maar een jaar in Hoogerheide woonachtig was, nam de uitnodiging aan en werd direct tot voorzitter van deze vereniging gekozen.

Dhr van Hoek streefde er al direct naar om in Hoogerheide naar één voetbal vereniging te komen, omdat dit waarschijnlijk tot betere resultaten zou leiden dan met twee aparte clubs.
Aanvankelijk werd voor deze gedachte niet veel gevoeld vanwege de slechte verstandhouding tussen de beide clubs. Langzamerhand werden eerst de besturen en daarna de leden er van overtuigd, dat er door eenheid meer te bereiken zou zijn.

Zodoende werd op 1 december 1940 de R.K.v.v. M.E.T.O. (Moed En Training Overwinnen) opgericht. Dhr Jac van Hoek werd ook direct tot voorzitter van deze nieuwe combinatie gekozen. De nieuwe vereniging  telde zo’n 40 leden en de contributie bedroeg een kwartje (25 guldencent) per maand.

Ter ere van het 75 jarige bestaan is er ook een video gemaakt met de historie van onze vereniging. Tevens is er ter ere van het 35 jarige bestaan een officieel clublied opgenomen door de METO-selectie van 1975.

Historie video deel 1
Historie video deel 2

Clublied

Uit den ouden doosch

WEER EENS WAT ANDERS DAN HET EERSTE!!

Ook lagere teams mogen wel eens in het zonnetje gezet worden. Onderstaand een foto van Meto-3 uit het seizoen 1960-1961. Zij werden kampioen en er werd een KNVB diploma uitgereikt vanwege dit kampioenschap.

Namen van de heren:
Staand v.l.n.r.: Rinke de Leeuw, Adri Hopmans, Jan Wils, Piet Nuijes, Onbekend, Jan Krutzen, Cor van der Poel, Jan Kil.
Knielend v.l.n.r.: Jack Willemse, Fons Verbeek, Rinus Hendrickx, Kees Hopmans, Piet Somers

Mocht iemand de naam van de onbekende persoon weten hoor ik het graag!!.

BIJZONDERHEDEN BIJ DIVERSE PERSONEN VAN DE FOTO:

• Rinke de Leeuw was jaren bestuurslid en leider van diverse elftallen waaronder ook Meto-1,
  • Adri Hopmans is later grensrechter betaald voetbal geweest.
  • Jan Wils is wethouder geweest van de Gemeente Woensdrecht
  • Piet Nuijes was groot supporter van zijn zoon Corne die diverse jaren in Meto-1 speelde.
  • Cor van der Poel is op latere leeftijd nog enkele seizoenen leider van Meto-2 geworden.
  • Fons Verbeek voetbalde tot op hoge leeftijd zijn wedstrijdjes in lagere teams, heeft nooit in Meto-1 gespeeld maar bleef de club altijd trouw en was bekend als stratenmaker.
  • Rinus Hendrickx, bijnaam "De Lekke", Speelde vele wedstrijden in Meto-1 en heeft diverse functies binnen de vereniging gehad waaronder jeugdleider, Meest in het oog springend was het feit dat hij een van de 4 jeugdleiders was van de eerste lichting pupillen ooit bij Meto.
  • Piet Somers was net als Rinus Hendrickx leider van de eerste lichting pupillen en jarenlang clubscheidsrechter bij Meto.

Heeft u ook leuke plaatjes/foto's van de voetbalhistorie van Meto of Hoogerheide?

Mail ze maar naar Adri Lameir ( aclameir@planet.nl ).