Home » Activiteiten » Jeugdactiviteiten » Voetbalkamp

Voetbalkamp

Voetbalkamp 2018

Op 1,2 en 3 juni zijn de jeugd voetbalkampdagen gehouden op het Jac van Hoekpark. 41 E en D spelers werden opgedeeld in 8 teams. Ieder team werd begeleid door 2 leiders.

Vrijdag begon de dag regenachtig, zodat we elk uur op de buienradar keken wat de vooruitzichten  voor het weekend waren. Gelukkig werd het bij de aanvang van het voetbalkamp droog. Na het aanmelden, opblazen van de luchtbedden en opruimen van de logeerspullen kregen de kinderen hun teamindeling te horen. Daarbij kreeg ieder kind een t-shirt met Meto-logo dat bij het betreffende team hoort. Na de indeling werd er begonnen met het eerste gedeelte van het voetbaltoernooi. Er waren 2 poules van 4 teams en elk team speelde twee keer tegen elkaar. Dus 6 wedstrijden! Na het toernooi moest iedereen zich klaar maken voor de speurtocht. Vanaf tien uur vertrok om de tien minuten een team. Onderweg moesten opdrachten gemaakt worden en waren er posten om wat te drinken of voor een spel. Bijna 2 uur was er nodig om de tocht van ongeveer 5 km af te maken. Tenminste….als je niet verkeerd liep.  Bij aankomst op het Meto terrein werden de magen gevuld met een broodje snacks en een drankje. Alle adviezen aan de kinderen om op tijd te gaan slapen, werden aan de kant geschoven. Tot in de vroege uurtjes werd het voetbalveld en het speeltoestel gebruikt door de jonge gasten. Zelfs een glijbaan blijft op deze leeftijd nog leuk.

Zaterdagochtend bij het ontbijt kon je aan de wallen onder de ogen zien hoeveel uur iemand wel of niet geslapen had. Het ochtend- en middaggedeelte bestond uit een zogenaamde zeskamp. Maar dan met 7 onderdelen. Bij Tijo waren er luchtkussens geregeld in de vorm van een stormbaan, levend tafelvoetbalspel, vier-op-een rij spel en een buikschuifbaan. Verder waren er balspelen als voetbalsjoelen, fifa-ringschieten en gatenschieten.  De lunch bestond uit een broodje knakworst. Na de zevenkamp werd er nog een draaispel gespeeld waar tegen elkaar gestreden werd. De kinderen waren nu wel toe aan een rustmoment. In de kantine werd het eten “ opgediend”. Tenminste….de zakken friet werden letterlijk over de tafels verdeeld. Net als de sausen. Uiteraard ontbrak er geen snack. Na het avondeten startte het eerste individuele prijzen spel. Wie kan er het verste de bal door de lucht trappen. Vanaf de penaltystip schopte je zo ver mogelijk. Bij de E trapte Gijs Willems het verst met 28,5 meter en bij de D Milan Gillesen met 33.5 meter. Iedereen verplaatste zich naar de kantine voor de voetbalquiz. Er waren 5 rondes met een pauze. In de pauze verbaasden we ons over het grote dansvermogen in onze jeugdigen. Ongekend. Het avondprogramma werd beeindigd door het traditionele kussengevecht. Binnen twee ronden lag er al kussen inhoud in de arena. Gezien het pittige dagprogramma en vermoeidheid kwam niet iedereen er zonder kleerscheuren uit. Na de laatste krachtsinspanningen van het kussengevecht en na het terugvinden van ieders spullen (er waren leiders die het leuk vonden om een grabbelton te maken van alle luchtbedden, slaapzakken, knuffels e.d.) was het tijd om te snurken. En gelukkig was dat vele uren vroeger dan de eerste dag. Voor half twaalf lag iedereen al in zijn mandje.

Maarja…..het programma moet gevolgd worden en op zondagochtend werd iedereen om 07.10 uur met deksel gekletter gewekt. Dat werd niet door iedereen gewaardeerd. Snel je bedje uit en met je slaperige hoofd en vermoeid lijf je zwemspullen bij elkaar harken zodat we naar het zwembad konden lopen. Van kwart voor acht tot negen uur mochten we gebruik maken van het diepe bad van Laco. Iedereen weer schoon!!!! Na wat bommetjes, duiken en mattengevechten gingen we weer fitter richting het Meto terrein. Het was eindelijk tijd voor het ontbijt. Hierna werden de kruisfinales van het voetbaltoernooi gespeeld en konden de punten opgeteld worden voor de totale uitslag. Dus de punten van het toernooi, zevenkamp, speurtocht en de quiz. Ondertussen waren er al enkele ouders om hun kroost aan het aanmoedigen. Na het toernooi was het tijd voor het tweede individuele spel. Er mochten penalty’s genomen worden op keepers van de Meto selectie (Bram en Brian). Iedereen mocht twee keer schieten. Voor degenen die dat lukte volge een spannende afvalrace. De penaltybokaal voor de E ging naar Ryan van Hooydonk en voor de D naar Lars Claesens. Na een leuke prijsuitreiking werd het voetbalkamp 2018 afgesloten. Helaas was het niet voor iedereen duidelijk wanneer de kinderen opgehaald konden worden, zodat er enkele kids nog op een ouder/verzorger moesten wachten. Excuses voor de miscommunicatie.

Met een zeer goed gevoel kan er terug gekeken worden op een leuk voetbalkamp. Alle dank aan de kinderen die zich maximaal ingezet hebben, plezier hebben gemaakt en respect hebben getoond naar elkaar en de leiding. Tevens dank aan alle vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt om de kinderen een veilige omgeving te geven. Steven, Arnoud, David, Peter, Delano, Joep, Maik, Levi, Annabel, Lieke, Martijn, Niels, Sander, Thomas, Mathijs, Bo, Pim, Frank, Niels, Gerrit, Lennard, Bram en Brian bedankt. Ook een dank aan de sponsoren die er mede voor zorgen dat voor een laag bedrag iedereen een mogelijkheid krijgt om mee te doen. Pecam, Tijo-springtoestellen, Minnebach tentenverhuur, Jumbo supermarkt, Van Kempen betonboringen, Somers drankenhandel, Versteden piping, Vela Nova zeilmakerij, bakkerij Wilbrink, Widam Techniek, R. de Weert bouw en afbouw Pijnen BV hartstikke bedankt.

Tot voetbalkamp 2019! Corina, Marijn, Erwin, Peter, Roland en Desmond

Fotoalbum

Gedurende het weekend zijn er 1300 foto’s gemaakt. Liefhebbers voor de gehele fotocollectie kunnen een verzoek doen via metovoetbalkamp@outlook.com. Hieronder een impressie van het leuke weekend