Home » Activiteiten » Jeugdactiviteiten » Voetbalkamp

-van Kempen
-Somers Drankenhandel

VERSLAG VAN HET Voetbalkamp 2017

Het voetbalkamp 2017 zit er weer op en we kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagd voetbalkamp, de verwachting van wat minder weer, waar we bang voor waren bleef gelukkig uit, wat een schitterend weer hebben we gehad, zo schitterend dat  regelmatig met de zonnebrand crème werd rondgelopen en iedereen werd ingesmeerd om te te verbranden, maar ondanks dat er veel gesmeerd werd, zijn enkele toch wel wat verbrand. Gelukkig dat het zo'n mooi weer was, konden de spelletjes met water tenminste doorgaan, kijk maar eens naar de foto's hoe er werd genoten

Op vrijdag ontvingen we 30 kinderen die werden onder verdeeld in 5 groepjes met 10 leiders daar aan toegevoegd, dit jaar voor de eerste keer met 3 leidsters, Corina, Lieke en Annabel.

Om 19:00 uur werd er afscheid genomen van de ouders, omkleden en het 4 tegen 4 toernooi ging van start. Om 22:00 uur starten de het eerste teams voor de speurtocht. Vanaf 1:00 uur kwamen de groepen 1 voor 1 weer terug en kon van de BBQ worden genoten.

De zaterdag stond in het teken van spelletjes, om 12:00 werd genoten van broodjes knakworst, daarna weer spelletjes, om 18:00 uur was het tijd voor frietjes met snacks. Na het eten was het tijd om te kijken wie het hardste schot heeft, tijd voor te douchen en mochten de kinderen lekker vrij voetballen op het veld totdat het tijd was voor de Champions league wedstrijd van Juventus en Real Madrid, die we met z'n allen gingen kijken in de kantine onder het genot van drinken, chips kaas en worst werd er naar de wedstrijd gekeken en al gauw vormden zich kampen de een voor Juventus (in de eerste helft de meeste aanhangers) en Real Madrid (naar mate de wedstrijd vorderde de meeste aanhangers kreeg). Daar na was het tijd voor het traditionele kussen gevecht en daarna werden de bedjes opgezocht en was het al snel stil op het sportpark, op wat snurk geluiden na dan.

Op zondag morgen wordt de dag gestart met een frisse duik in het zwembad de plantage, ook dit jaar, daarna lekker ontbijten. De eerste ouders arriveerden om de kinderen aan te moedigen met de finale wedstrijden en het penalty schieten.

Voordat de prijsuitreiking begon werd er eerst begonnen met een traditie, met het voetbalkamp wordt door een aftredende jeugdvoorzitter, het jeugdvoorzitter hamertje uitgereikt aan de nieuwe jeugdvoorzitter, Ivar gaf het hamertje over aan Theo van de Logt. Theo namens de organisatie van het voetbalkamp veer succes met het jeugdvoorzitter schap.

Daarna was het tijd om afscheid te nemen van mij (Eddy) als organisator van het voetbalkamp, na 20 jaar te hebben meegeholpen, meegedaan als leider en de laatste jaren als één van de organisatoren vind ik het tijd om te stoppen en het over te geven aan mijn opvolgers. Na een dank woord van Ivar, gaf hij de microfoon aan de voorzitter van METO Hans van Hoek. Na enkele mooie woorden vertelde hij dat door de vereniging was besloten mij lid van verdiensten te maken van voetbalvereniging METO. Ik moet toegeven dat ik erg blij was verrast, zoiets zie je niet aankomen, onder het toeziend oog van mijn echtgenote Loes en mijn zoon Jimmy (die stiekem waren uitgenodigd door Ivar) werd door Hans bij mij het toebehorende speld uitgereikt. Ik ben zeer vereerd met deze onderscheiding en ik bedank de vereniging hartelijk hiervoor. Ook mijn echtgenote werd betrokken in mijn afscheid en werd door Hans bedankt voor alle pinksterweekends dat ze mij heeft ondersteund om het voetbalkamp mogelijk te maken met een mooie bos bloemen.

Ik wil iedereen bedanken voor alle zeer leuke voetkampen waarvan ik deel mocht zijn. Maar ik wil toch een paar hele lieve leuke mensen speciaal bedanken, Ans van Bree, John Huijps, Gidi Koolen en mijn grote vriend "DE LONKA" Lon van Zundert, heel hartelijk bedank voor al die jaren van een hele leuke samenwerking, zonder jullie was het voetbalkamp nooit geworden wat het nu is. BEDANKT.

Hierna was het tijd voor de prijs uitreiking door onze jeugdvoorzitter Ivar Brouwer, En werden de bekers uitgereikt voor de penalty's, de soepkip trofee voor het team die als laatste was geëindigd en natuurlijk de wisselbeker voor de winnaars van het voetbalkamp 2017 en dat is dit jaar FC. Utrecht. Daarna werden de kinderen terug gegeven aan de ouders en was het tijd voor de after party voor de leiders, begeleiders en de organisatie of te wel DE DERDE HELFT.

Bij deze willen wij graag de volgende personen bedanken voor hun inzet tijdens het voetbalkamp:

Gidi Koolen – Corina de Bats – Ivar Brouwer – Marijn van Kalmthout – Davey Koolen – Peter Mous – Roland Dammer – Harold Dammer – Desmond Vriens – Lieke van Vleuten - Annabel Vriens - Erwin van der Schaft – Joep van Kalmthout –  Max van Elzakker – Fon van Zundert – Ella van Zundert – Lon van Zundert – Adrie Lameir – John Bogers – Jimmy Bogers - - Marielle Mous - Peter Willems - Peter Franken - Arnoud Sebrechts.

Verder alle sponsors bedankt.

De nieuwe organisatoren heel veel succes, maar zeker heel veel plezier met de organisatie van het voetbalkamp 2018 en alle kampen die daar nog volgen, Klamp je maar vast aan "Tante Ans" dan komt het allemaal goed. Het gaat jullie zeker lukken geniet ervan.

De organisatie van het voetbalkamp Ans van Bree en Eddy Huybrechts.