Home » Clubinfo » COVID-19 Statement

Maatregelen Covid-19

Vanaf maandag 11 mei worden de trainingen bij Meto weer in aangepaste vorm opgestart. Door het kabinet was al eerder bekend gemaakt dat dit voor de jeugd t/m 18 jaar al was toegestaan onder voorwaarden.  Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dat zij weer kunnen trainen en hierbij niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar, en nu ook boven de 18 jaar is trainen ook weer toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en er mag nog geen gebruik worden gemaakt van de kantine, gezamenlijke kleedkamers en douches. Er zijn geen restricties aan de groepsgrootte zolang men onderling maar 1,5 meter afstand houdt.

NOC*NSF heeft samen met de de sportbonden en de VSG de gemeenten het protocol verantwoord sporten opgesteld, waarin ze de uitvoerende partijen richting geven hoe te handelen en reiken hen aandachtspunten voor nadere uitwerking. Dit met zoveel als mogelijk ruimte voor lokaal maatwerk en uiteraard binnen de kaders van het kabinetsbeleid en de richtlijnen van het RIVM. Er zijn onder andere specifieke infobladen opgesteld voor ouders en sporters

Wij hebben inmiddels een trainingsschema opgesteld, zodat alle teams weer kunnen starten met trainen. U wordt hierover via het kader van de teams geïnformeerd.

Let op:
Als ouder, verzorger/begeleider heb je geen toegang tot het sportpark. Spelers kunnen via de hoofdpoort het sportpark opgaan en verlaten via de verplichte uitgang (poort bij oud papier) het sportpark. Ouders kunnen daar hun kinderen, op gepaste afstand, weer ophalen.